Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΕΙΡ. ΧΑΝΙΩΝ: ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΜΕ ΧΡΕΟΣ 97.000 ΕΥΡΩ



Με την με ημερ. 10-04-2014 απόφαση του το Ειρηνοδικείου Χανίων, δέχτηκε την αίτηση δανειολήπτη και του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, για τη ρύθμιση των οφειλών του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το άρθρο 781 Κ.Πολ.Δ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης, είναι μέλος, πρόκειται για έγγαμο πραγματογνώμονα 60 ετών, πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων, με σύζυγο άνεργη και χρέη σε τρεις Τράπεζες, συνολικού ύψους 97.154,97 ευρώ.

Ο δανειολήπτης διαθέτει μια υποθηκευμένη κύρια κατοικία 75.00 τ.μ., δύο Ι.Χ. χαμηλής εμπορικής αξίας, ενώ η σύζυγός του, διαθέτει αγροτεμάχια με ελαιόδενδρα και ένα μικρό αγροτικό εισόδημα που αγγίζει τα 92,30 ευρώ ετησίως.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, διαπίστωσε ότι δανειολήπτης πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, αφού πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και αποφάσισε:

α) Tην απαγόρευση κάθε μέτρου εκτέλεσης κατά της κύριας κατοικίας της οικογένειας του δανειολήπτη.
β) Τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης του συνόλου της περιουσίας του αιτούντος για δύο έτη, με τον όρο να τηρηθούν οι όροι που τίθενται από την παρούσα απόφαση.
γ) Την υποχρέωση του αιτούντα να καταβάλλει μηνιαίως επί μία διετία, το ποσό των 50,00 ευρώ προς τις πιστώτριες Τράπεζες και μετά την λήξη της διετίας επανασυζητήση της προσωρινής διαταγής.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια