Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΣΤΕ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΤη συνέχιση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο οπότε και θα κριθεί η κύρια προσφυγή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε τη σχετική προσφυγή των συνδικαλιστών. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται σωρεία λόγων για τους οποίους οι επίμαχες εγκύκλιοι θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, βασικότερος εκ των οποίων είναι ότι «συνδέονται άμεσα με την οργάνωση και την ομαλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών των ΝΠΔΔ».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ίδιο το δικαστήριο αμφισβητεί εάν μπορούν να ακυρωθούν εγκύκλιοι υπουργείων από τα δικαστήρια, ενώ αμφισβητεί την ανεπανόρθωτη βλάβη που όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ θα υποστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τη διαδικασία. «Θα μπορούσε να δοθεί αναστολή μόνο εάν συνέτρεχαν εξαιρετικοί λόγοι ή αν η εφαρμογή των εγκυκλίων θα προκαλούσε στους δημοσίους υπαλλήλους βλάβη σοβαρή και ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη», αναφέρει η απόφαση.

Σύμφωνα με τους Συμβούλους Επικρατείας η υποτιθέμενη βλάβη που θα υποστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν προέρχεται από τις εγκυκλίους αλλά από τις «μέλλουσες να εκδοθούν εκθέσεις αξιολόγησης, οι οποίες θα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικού ελέγχου». Τέλος η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι ισχυρισμοί της ΑΔΕΔΥ περί αντισυνταγματικότητας είναι «προδήλως αβάσιμοι».

Πηγή: Καθημερινή

http://neadikigoriatora.wordpress.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια