Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

"ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ" Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣΚυβέρνηση και τράπεζες προσανατολίζονται στην κατεύθυνση της υιοθέτησης ενός πιο ελαστικού συστήματος στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων.

Όπως σημειώνουν στελέχη τραπεζών, με το 35% των δανείων να βρίσκεται σε καθεστώς οριστικής καθυστέρησης, δηλαδή εμφανίζει καθυστέρηση στην αποπληρωμή του άνω των 90 ημερών, στην πράξη περισσότεροι από το 50% των δανειοληπτών έχουν κάποια στιγμή εμφανιστεί στα συστήματα προειδοποίησης του «Τειρεσία».

Οι αλλαγές δεν θα αφορούν τους πάντες αλλά τους δανειολήπτες που συνεργάζονται με ειλικρίνεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η αλλαγή των κανόνων του «Τειρεσία», σύμφωνα με την «Καθημερινή», δεν σημαίνει ότι οι κακοπληρωτές θα λάβουν συγχωροχάρτι. Όπως τονίζουν οι τράπεζες, η ελαστικοποίηση των όρων πρέπει να αφορά μόνον όσους συνεργάζονται και έχουν δείξει έμπρακτα την υπευθυνότητά τους. Δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση όλους όσοι είδαν την κρίση ως ευκαιρία για να αποφύγουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή προσπαθούν να μοιραστούν της ζημιές - απώλειες που έχουν υποστεί με το τραπεζικό σύστημα και κατ' επέκταση τους συνεπείς δανειολήπτες και καταθέτες .

Στο πλαίσιο αυτό έχουν εξαιρετική σημασία ο ορισμός του συνεργάσιμου δανειολήπτη, ο καθορισμός των αποδεκτών ορίων διαβίωσης, το θέμα των πλειστηριασμών, οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές του πτωχευτικού κώδικα.


http://sknews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια