Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

ΒΕΘ: ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΟΚ ΟΙ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ


Για γνωμοδότηση ‘κεραυνό’ από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) αναφορικά με την επιτρεπόμενη, πλέον, «φοροεπιδρομή», σε κατοικίες ή επαγγελματικές έδρες φορολογουμένων για διενέργεια ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

«Η πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΝΣΚ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φορολογικά όργανα, χωρίς την εγγύηση της παρουσίας εισαγγελέα, θα μπορούν να κάνουν "φύλλο και φτερό" και τους χώρους των σπιτιών. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές μόνο πονοκέφαλο και περεταίρω αγωνία προκαλούν σε φορολογούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν λύνουν το πρόβλημα της μαύρης τρύπας των φορολογικών εσόδων» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει η πολιτεία να αντιληφθεί την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.

«Η προσπάθεια είσπραξης, πάση θυσία, όλων όσων έχουν προβλεφθεί, δεν μπορούν να γίνονται, με το οποίο τίμημα. Η πραγματική οικονομία εξακολουθεί να νοσεί χωρίς όμως να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για τη μεταστροφή της σημερινής ζοφερής κατάστασης» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

http://www.taxheaven.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια