Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ



Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου, σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μέσω έως και 100 δόσεων.

Η απόφαση προβλέπει ότι στη ρύθμιση υποχρεωτικά υπάγονται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και την 1 Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

Η αλλαγή σχετικά με την προηγούμενη απόφαση αφορά στο γεγονός ότι η νέα απόφαση ορίζει ρητά ότι μπορούν να υπαχθούν μόνο βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές και όχι απλά βεβαιωμένες ως την 1 Οκτωβρίου 2014, όπως είναι οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται σε ρύθμιση:

- βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ

- βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Αναλυτικά το ΦΕΚ της απόφασης:


ΦΕΚ Ρυθμιση οφειλων - 104 KB

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια