Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΟΑΕΕ
ΓΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Με ηλεκτρονικό τρόπο χορηγείται πλέον η ασφαλιστική ικανότητα σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούν τους όρους της.

Ήδη 31.943 άμεσα ασφαλισμένοι και 19.160 έμμεσα μέλη τους έχουν ενταχθεί τόσο στη βάση του Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΕ, όσο και στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος ΑΤΛΑΣ.

Η καταχώρηση έγινε μετά από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ και αφορά ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καλύπτουν την βασική προϋπόθεση παροχής ασφαλιστικής ικανότητας, δηλαδή τριετή ασφάλιση στον κλάδο υγείας.

Με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται πλέον η μηνιαία προσέλευση των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων τους, για όσο διάστημα βεβαίως τηρούνται οι όροι της ρύθμισης, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης της ηλεκτρονικής θεώρησης από όλους τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Στο σύστημα ηλεκτρονικής θεώρησης θα ενταχθούν σταδιακά, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, και άλλες κατηγορίες των σε ρύθμιση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό:

-στην μείωση της γραφειοκρατίας,
-στην αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων,
-στην ασφάλεια των δεδομένων και
-στην αποφόρτιση των Υπηρεσιών του ΟΑΕΕ από το συγκεκριμένο αντικείμενο, ώστε να υλοποιούνται ταχύτερα τα λοιπά θέματα αρμοδιότητάς τους.

http://www.taxheaven.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια