Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ


Αριθμ. πρωτ. 1620/15/1/2015- Υπουργείο Εσωτερικών: Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση 824/13.1.2015 (ΦΕΚ Β’ 24) των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών περί «Καθορισμού του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. για τη διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, καθώς και του τρόπου καταβολής τους».
Α. Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ οι δικαιούχοι προκαταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε τοπικό υποκατάστημα τηςΤράπεζας Πειραιώς το αργότερο μέχρι και την 30η Ιανουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή, ώστε να εισπράξουν την αμοιβή τους. Πέραν της ημερομηνίας αυτής η Τράπεζα δεν θα έχει δυνατότητα πληρωμής και η αποζημίωση θα καταβάλλεται με τη διαδικασία του Τακτικού Χρηματικού Εντάλματος, σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν αίτησης του δικαιούχου προς το Υπουργείο Εσωτερικών.


Για την είσπραξη των αποζημιώσεων από την Τράπεζα Πειραιώς, οι δικαιούχοι απαιτείται να επιδείξουν το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητας και να καταθέσουν στην Τράπεζα :


α) Πρωτότυπο έγγραφο του διορισμού τους, κρατώντας οι δικαιούχοι αντίγραφο αυτού,
β) Πρωτότυπη διατακτική (ήτοι πρωτότυπο έγγραφο αρμόδιας Εισαγγελίας), από την οποία θα προκύπτει και το ύψος της δικαιούμενης αποζημίωσης (συνολική ημερήσια αποζημίωση και οδοιπορικά).
γ) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου (ΑΦΜ), το οποίο θα αναγράφεται στην ως άνω (β) διατακτική. Σε περίπτωση που ο Α.Φ.Μ. δεν αναγράφεται στην διατακτική, ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου εγγράφου αρμόδιας δημόσιας αρχής, το οποίο να πιστοποιεί αυτόν.
Σε περίπτωση μη υπαρκτού Α.Φ.Μ. η Τράπεζα Πειραιώς δεν επιτρέπεται να καταβάλει στο δικαιούχο την αποζημίωση. Ως εκ τούτου οι δικαιούχοι κατά την παραλαβή της διατακτικής, από την οικεία εισαγγελία, οφείλουν να ελέγχουν την ορθότητα του αναγραφόμενου σε αυτήν Α.Φ.Μ..

Σε περίπτωση κατάθεσης μη πρωτότυπων εγγράφων διορισμού και διατακτικής πληρωμής(ακόμα και επικυρωμένων αντιγράφων), η Τράπεζα Πειραιώς δεν επιτρέπεται να καταβάλει στο δικαιούχο την αποζημίωση.

Β. Αρμόδια υπηρεσία για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους δικαιούχους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, που διορίζονται εντός του νομού της έδρας τους καιδεν δικαιούνται προκαταβολή, ορίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών (Γ.Γ.Π.Σ.& Δ.Υ. ΥΠ.ΟΙΚ.).

Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της αποζημίωσης είναι η κατά περίπτωση, συμπλήρωση των Παραρτημάτων Ι, ΙΙ και ΙΙΙ και η αποστολή των συμπληρωμένων παραρτημάτων μέσω των πρωτοδικείων/εφετείων και των εφόρων στη Γ.Γ.Π.Σ.& Δ.Υ. ΥΠ.ΟΙΚ..

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν σχετικές πληροφορίες και οδηγίες συμπλήρωσης στο site του Υπουργείο Εσωτερικών www.ypes.gr καθώς και στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr καθώς και στα τηλέφωνα: Α. Κεφάλα 213131664, Π. Καστανά 2131361654, Μ.Τζιβάκη 2131361673 και Ε. Κάβουρα 2131361670.

http://legalnews24.blogspot.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια