Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ



Στο ΣτΕ προσέφυγε η Ένωση Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτων Νομού Αττικής και 68 επιχειρήσεις στεγασμένων πάρκινγκ χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική και παράνομη την αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού που αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων.

Στην προσφυγή τους τονίζουν ότι το τέλος καθαριότητας και φωτισμού δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και στην «πραγματικότητα συνιστά φόρο». Όπως αναφέρουν, ακόμα και σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουν χαρακτήρα ανταποδοτικού τέλους, η επίμαχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την επιβολή των τελών σύμφωνα με το εμβαδόν αντίκειται στο Σύνταγμα και παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ανταποδοτικότητας.

Τέλος, υπογραμίζεται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ανταποδοτικότητας, καθώς οι επιχειρήσεις στεγασμένων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, οι οποίες υπόκεινται σε υψηλό συντελεστή τέλους ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλο το εμβαδό του κτιρίου, τυγχάνουν δυσμενέστερης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους στεγασμένους χώρους, που εκβάλλουν πολύ περισσότερα απορρίμματα.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια