Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Τις κυριότερες προθεσμίες που αφορούν τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.




Στις 9 Ιανουαρίου

- Λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ονόματος, εμβλήματος κόμματος και συνασπισμού περισσοτέρων συνεργαζόμενων κομμάτων, στον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

- Λήγει και η προθεσμία για την πρόταση υποψηφίων. Γι αυτό, έως τις 9 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν επιδώσει στον πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου και να έχουν καταθέσει στις υπηρεσίες του την παραίτησή τους, οι δημόσιοι λειτουργοί, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων κλπ, οι θέσεις των οποίων αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας, για να θέσουν υποψηφιότητα ως βουλευτές.

Στις 10 Ιανουαρίου

Θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι βουλευτές από τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία. Την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία για τον καθορισμό, από τις περιφέρειες, των εκλογικών τμημάτων και για την αποστολή, από το υπουργείο Εσωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, των πινάκων των εκλογικών τμημάτων.

Στις 12 Ιανουαρίου

Θα επιδοθούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι δηλώσεις για την κατάρτιση των συνδυασμών των κομμάτων και των βουλευτών Επικρατείας

Στις 14 Ιανουαρίου

Θα ανακηρυχθούν οι συνδυασμοί από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Στις 16 Ιανουαρίου

Τα κόμματα, οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων κάθε νομού.

Στις 18 Ιανουαρίου

- Λήγει η προθεσμία των έξι πλήρων ημερών, πριν από την ημέρα των εκλογών για την παράδοση από τα κόμματα στους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, των ψηφοδελτίων για τα ειδικά εκλογικά των ετεροδημοτών

- Λήγει η προθεσµία των έξι ηµερών πριν από την ψηφοφορία µέσα στην οποία τα κόµµατα, οι συνδυασµοί και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωµένοι να παραδώσουν στον οικείο αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νοµού, επί αποδείξει, επαρκή αριθµό ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τµήµατα ετεροδηµοτών, όµοια µε αυτά που χρησιµοποιούνται στη βασική εκλογική περιφέρεια.

Στις 19 Ιανουαρίου

Θα πρέπει να έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το όνομα υποψηφίου, προς συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου.

Στις 20 Ιανουαρίου
Λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση, από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, των υποψηφίων και των συνδυασμών.


http://www.toxwni.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια