Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ



Με επείγουσα εγκύκλιό του προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς συλλόγους, το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί τις ημέρες κατά τις οποίες επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των Δικαστηρίων, λόγω του εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εργασίες των Δικαστηρίων επιβάλλεται να ανασταλούν δύο(2) εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και δύο εργάσιμες ημέρες μετά την διεξαγωγή τους, δηλαδή από 22/1/2015 έως και 27/1/2015, πλην του Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου η αναστολή εργασιών θα ισχύσει για μία ακόμη ημέρα, ήτοι έως και τις 28/1/2015.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 22/1/2015 και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22/1/2015.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα επιβάλλεται να ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

Από την αναστολή εξαιρούνται η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Στο παραπάνω συνημμένο έγγραφο-αρχείο, ολόκληρη η εγκύκλιος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις μέρες αναστολής των εργασιών των Δικαστηρίων της χώρας.

http://www.ethemis.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια