Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΟΠΥΥ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ



Ο ΕΟΠΥΥ από σήμερα διαθέτει τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι ασφαλισμένοι για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τους συμβεβλημένους παρόχους.

Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή καθώς περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας

Στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη.

Εγγραφή: Μέσω του site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης στη διεύθυνσηhttps://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson (Εγγραφή Ασφαλισμένου). Μέσω αυτής μπορεί να εκτυπώνει ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής (για τον γιατρό) και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του (για προσωπική χρήση).


Επίσκεψη σε γιατρό: Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριό του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του. Με την επίσκεψη σε γιατρό εγγεγραμμένο στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές ο ασφαλισμένος θα προσκομίζει το αποδεικτικό και την ταυτότητα και θα δίνει το πράσινο φως στον γιατρό ώστε να συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ (https://apps.ika.gr/eVerifyInsPerson, Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Ενεργοποίηση Χρήστη Φακέλου Υγείας) και να καταχωρεί τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής, προκειμένου να ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται.

Διαχείριση φακέλου: Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την Εγγραφή του και συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση:https://apps.ika.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson (Εμφάνιση ατομικών δεδομένων υγείας)

http://www.eanda.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια