Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ";


Για τις αμοιβές που εισέπραξαν το 2014 οι απασχολούμενοι υπό το ιδιότυπο καθεστώς της εξαρτημένης εργασίας

Νέο φορολογικό καθεστώς ισχύει φέτος για τους αμειβόμενους με «μπλοκάκια», οι οποίοι εισπράττουν ταυτόχρονα και μισθούς.

Οι αμοιβές που εισέπραξαν το 2014 οι απασχολούμενοι υπό το ιδιότυπο καθεστώς της εξαρτημένης εργασίας με «μπλοκάκι» θα φορολογηθούν φέτος, κανονικά ως εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή με 26% από το πρώτο ευρώ κι όχι με την κλίμακα φορολογίας των εισοδημάτων από μισθούς, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ, όπως γράφει τοhttp://www.money-money.gr/

Από την άλλη πλευρά, ως μισθωτοί και με συντελεστή που ξεκινάει από 22% φορολογούνται τα εισοδήματα για φορολογούμενους που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μπλοκάκια (χωρίς να έχουν ταυτόχρονα και μισθό), εφόσον έχουν μέχρι τρεις εργοδότες ή εφόσον το 75% των εσόδων τους προέρχεται από έναν εργοδότη. Εφόσον, όμως έχουν και εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες τότε τα έσοδα με μπλοκάκι φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ.

Υπολογίστε εδώ http://www.money-money.gr/tool/ipologiste-to-foro-gia-tous-eleftherous-epangelmaties-me-ti-nea-klimaka/53 ακριβώς πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα έσοδα με μπλοκάκι.


http://www.protothema.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια