Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΟΙ 12 ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ



Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «τρέχει» τώρα τις διαδικασίες για να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα μέσα Απριλίου. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθούν οι απαραίτητες διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τη ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός των νέων φορολογικών εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βασικό έντυπο Ε1 έχουν προστεθεί τουλάχιστον 20 νέοι κωδικοί που αφορούν κυρίως εισοδήματα από τόκους, δικαιώματα (royalties) και μερίσματα. Ορισμένοι από τους νέους κωδικούς του εντύπου Ε1 αφορούν στη φορολόγηση:

Τόκων από καταθέσεις στην αλλοδαπή.

Μερισμάτων αλλοδαπής προέλευσης

Υπεραξίας από τη μεταβίβαση τίτλων (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα κλπ)

Εισοδήματα από δικαιώματα

Εισόδημα από ελεγχόμενες αλλοδαπές εταιρίες.

Δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Ως ετήσια δαπάνη του φορολογούμενου λογίζονται και τα χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται για τη σύσταση, αγορά και συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας. Συνεπώς θα προστεθεί ένας ακόμα κωδικός στον πίνακα 5.

Οι 12 αλλαγές στις δηλώσεις..

Διαβάστε περισσότερα στο:
http://gogosgroup.gr/%CE%BF%CE%B9-12-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια