Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Με μπαράζ ρυθμίσεων ετοιμάζονται οι τράπεζες και οι αρμόδιες αρχές, δηλαδή Τράπεζα της Ελλάδος και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να αντιμετωπίσουν τα προβληματικά δάνεια τόσο στον τομέα της στεγαστικής πίστης όσο και στο κομμάτι των χορηγήσεων προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η λύση που προκρίνεται για αυτές τις δυο κατηγορίες δανείων είναι το «σπάσιμο» (split) του δανείου στη μέση, όπου το 50% θα εξυπηρετείται και το υπόλοιπο 50% θα παγώσει για 5 χρόνια.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η ρύθμιση αυτή θα αφορά δάνεια στέγης συνολικής αξίας 8-10 δισ. ευρώ και δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ύψους 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, έχει γίνει όλη η απαραίτητη προεργασία, ώστε το σχέδιο να τεθεί σε εφαρμογή από το τέλος του έτους, ενώ αναμένεται .και η λεπτομερής καταγραφή από την Τράπεζα της Ελλάδος που στα μέσα Οκτωβρίου θα παρουσιάσει την έκθεση, στην οποία θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των επισφαλών δανείων. Την ίδια περίοδο θα δοθεί στην δημοσιότητα και ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται με ακρίβεια, τα βήματα της μεθόδου του split.

Πηγή: aftodioikisi.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια