Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΣ


Η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε εκτάκτως στην Αθήνα σήμερα 14/1/2015 μετά το πέρας του μεγαλειώδους πανδικηγορικού συλλαλητηρίου κατά του Νέου Ασφαλιστικού, αποφάσισε την συνέχιση των δικηγορικών κινητοποιήσεων με πανελλαδική αποχή διάρκειας καταρχάς έως 22.01.2016 (Παρασκευή), όταν και θα συνέλθει η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να επανεξετάσει την περαιτέρω συνέχισή της αποχής. Το πανελλαδικό πλαίσιο χορήγησης αδειών αυστηροποιήθηκε και πλέον περιλαμβάνει


αποκλειστικά:

-Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
-Παραγραφές – αποσβεστικές προθεσμίες (αστικά-ποινικά)
-Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
Σημείωση:
Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα συντρέχει περίπτωση παραγραφής για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.
Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.
Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου. (dslar.gr)

http://www.legalnews24.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια