Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΦΚΑ: ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ/ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ



Απάντηση έδωσε ο ΕΦΚΑ σε έγγραφη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σχετικά με τις περιπτώσεις μη έκδοσης ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2017.

Το έγγραφο του Ιατρικού συλλόγου ανέφερε τα εξής :

Αθήνα, 30.06.2017 Α.Π. 20810
Θέμα: Ειδοποίηση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2017
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από εκατοντάδες ιατρούς-μέλη του ίου δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2017. Με την παρούσα δηλώνουμε την έντονη αγανάκτηση μας και θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τα προβλήματα που ανακύπτουν και απαιτούμε:
1. Την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος
2. Να μην θεωρηθεί εκπρόθεσμη η οποιαδήποτε πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μετά την 30/6//2017 λόγω την μη αποστολής των ειδοποιητηρίων στους ιατρούς από δική σας υπαιτιότητα και να μην υπάρξει καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση μέσω της επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων στα μέλη μας.
Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Η απάντηση του ΕΦΚΑ

Αθήνα, 29/8/2017
Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΙΣΦ.ΜΜ/965/1156527

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Σατωβριάνδου 18 104 32 Αθήνα Πληροφορίες; Α. ΜΠΟΥΖΑ Τηλέφωνο : 210-5285598 fax : 210-5285599—
E-mail ; tm.eisf.mmisth@efka.gov.gr
ΠΡΟΣ: Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

ΚΟΙΝ: ΕΦΚΑ-ΕΤΑΑ Περ/ κή Δ/νση Συντάξεων και Πρόνοιας Τομέα Υγειονομικών Αχαμνών 27 Αθήνα τκ 10439

ΘΕΜΑ: Ειδοποίηση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών

ΣΧΕΤ: Η αρ,πρωτ. 1106550/9/8/2017 αίτηση
Απαντώντας στη άνω σχετική αίτηση σας ενημερώνουμε ότι από 1.1.2017 δημιουργήθηκε και λειτουργεί Ενιαίο Μητρώο για τις ανάγκες του ΕΦΚΑ, που προήλθε από την συγχώνευση/ τακτοποίηση των Μητρώων των εντασσόμενων ΦΚΑ.

Κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του νέου Οργανισμού παρουσιάζονται αναμενόμενες αστοχίες που οφείλονται κυρίως στο μεγάλο όγκο εγγραφών, που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Μητρώο, την ποσοτική και ποιοτική διαφορετικότητα των επιμέρους Μητρώων και τα ποικίλα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους ασφαλιστικών κατηγοριών.

Η τήρηση αξιόπιστου Μητρώου αποτελεί θέμα προτεραιότητας και συνδέεται με την ομαλή λειτουργία του Φορέα και την καθημερινή συναλλαγή με τους ασφαλισμένους σε κάθε τομέα και δραστηριότητα.

Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αστοχιών, την τυποποίηση της ροής των εργασιών και την συντόμευση του χρόνου υλοποίησης από 01/08/2017 δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ η εφαρμογή «Ασφάλιση - Έσοδα» στην οποία μπορούν να καταχωρούνται ασφαλιστικές μεταβολές σύμφωνα με αιτήματα των ασφαλισμένων.
Αν δεν έχουν εκδοθεί ειδοποιητήρια μπορούν τα μέλη σας να απευθύνονται στο πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης του συστήματος και να εκδίδονται τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2017.

Επίσης σύμφωνα με την αρ.247/29/6/2017 Απόφαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ « οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές από 1η Ιανουάριου 2017 να αναζητηθούν με καταβολή μιας μηνιαίας αναδρομικής εισφοράς με κάθε τρέχουσα μηνιαία εισφορά, αρχής γενομένης από τον Μάιο 2017.
Οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς».

Ο ΠΡ/ΝΟΣ Α/ΝΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Πηγή:  https://www.taxheaven.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια