Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 
Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α΄ 137/13-09-2017 ο Ν. 4488/17 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».
Στα 122 άρθρα του παραπάνω νόμου, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται τα έξης:
Άρθρο 15 « Αχρεωστήτως Καταβληθείσες Εισφορές »
Προβλέπεται ευχέρεια είτε επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών μετά την ετήσια εκκαθάρισή τους είτε, κατόπιν αιτήσεως του ασφαλισμένου, το υπερβάλλον ποσό να παραμένει στον ΕΦΚΑ ως πιστωτικό υπόλοιπο, συμψηφιζόμενο με τις επόμενες εισφορές
Άρθρο 20 « Αποσύνδεση ασφάλισης από ιδιότητα »
Προβλέπει υπαγωγή των δικηγόρων στον ΕΦΚΑ από την ημερομηνία έναρξης άσκησης του επαγγέλματός τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι την διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και την διαγραφή τους από την Δ.Ο.Υ. Με την §3 προβλέπεται αναδρομική εφαρμογή της διάταξης από 1/1/2017.
Με τα άρθρα 47-49 τροποποιούνται διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Εισαγωγικού Νόμου, εισάγονται σύντομες προθεσμίες εκδίκασης εργατικών υποθέσεων και έκδοσης επ’ αυτών αποφάσεων, εισάγεται ο θεσμός της έκδοσης διαταγής πληρωμής οφειλομένου μισθού, απαλλαγή μερικώς από το δικαστικό ένσημο κλπ.
Πηγή : dskavalas
 
http://www.helleniclawyer.eu/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια