Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ


         
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος,
                
Σκέψου τον εαυτό σου ως εξής: Ξυπνάς 7:30 το πρωί και φτιάχνεις καφέ. Κοιτάς το smartphone σου και σου έχουν έρθει ήδη ειδοποιήσεις με όλες τις νέες νομοθετικές αλλαγές. Επιλέγεις τι από αυτά σε ενδιαφέρει και το στέλνεις απευθείας για εκτύπωση στον εκτυπωτή του γραφείου σου.
                  Η ώρα 9:00 και είσαι στα δικαστήρια. Ήδη σου έρχονται οι πρώτες ενημερώσεις με τις αποφάσεις οι οποίες είναι έτοιμες πια για παραλαβή αλλά πάρα πολύ απλά δε χρειάζεται να τις παραλάβεις καθώς δεν υπάρχουν πια μεγαρόσημα και γνήσια υπογραφής αλλά μπορείς απλώς να την τυπώσεις στο γραφείο σου απλά κατέχοντας τους κωδικούς του ΔΣΑ.
                   Έχεις ήδη δικάσει έχεις ήδη ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες: ποια υπόθεση προχώρησε, ποια απόφαση εκδόθηκε και είναι ήδη μεσημέρι.
                  Τώρα ξεκούραστος ακόμα μπορείς να τσεκάρεις υποθέσεις διοικητικές που αφορούν ΙΚΑ, εφορίες, Κτηματολόγια.. Δεν χρειάζεται πια να τρέχεις σαν τον παλαβό είναι όλα ενημερωμένα και ηλεκτρονικά μπορείς να λάβεις οποιαδήποτε πληροφορία θέλεις χωρίς να σηκωθείς από το γραφείο σου.
                   Μπήκε το απόγευμα,
κάνεις τα ραντεβού σου και ετοιμάζεις τα δικόγραφα. Ανοίγεις τον Browser και τα στέλνεις κατευθείαν για κατάθεση με προγραμματισμένη ώρα αύριο στις 9 το πρωί. 

Και κάπου εδώ η μέρα τελειώνει.
Είσαι ήρεμος, ξεκούραστος και σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά

                        Και τώρα μπορείς απλά να ξυπνήσεις.... Στο Ελλάντα δουλεύεις. . ..

1 σχόλια :

Για να κάνουμε το θέμα λίγο πιο wild, να υπενθυμίσουμε ότι όλα αυτά εφαρμόζονται ήδη στην Εσθονία! Εδώ και κάποια χρόνια δεν κυκλοφορεί έγγραφο στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος. Αυτό συνεπάγεται εξοικονόμηση 2 δισ. € του ΑΕΠ τους και βέβαια τα κρούσματα διαφθοράς είναι πολύ λιγότερα. Η γραφειοκρατία, όπως την ξέρουμε, δεν υπάρχει ως έννοια. Εδώ, πληρώνουμε ακόμα υπαλλήλους για να βαράνε σφραγίδες. Υπομονή, κάποια στιγμή θα γίνουμε σαν την Εσθονία!! Είναι αναπόφευκτο!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια