Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΣΤΗ "ΜΑΦΙΑ" ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


Σύμφωνα, με τις ομολογίες των έντεκα συνεληφθέντων, η εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν μη εγκεκριμένα, αμφιβόλου ποιότητος φάρμακα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία και τα χορηγούσε σε δότριες ωαρίων δρούσε και σε γνωστά κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι ομολογίες ενός ιατρικού επισκέπτη που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και μίας συνεργάτιδας των δύο μαιευτήρων καθηγητών του ΑΠΘ που συνελήφθησαν, αλλά και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, είναι αποκαλυπτικές της δράσης του κυκλώματος.

Οι απολογίες των 11 συλληφθέντων αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα και να συνεχιστούν αύριο στη Β” ειδική ανακρίτρια Στεργιανή Μαλλιώρα, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί νέα προθεσμία, λόγω του τεράστιου όγκου της δικογραφίας που καλούνται να μελετήσουν με τους συνηγόρους τους. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, το κύκλωμα είχε χτυπήσει τις πόρτες τουλάχιστον τεσσάρων κέντρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της Αθήνας για την πώληση σκευασμάτων που είχε εισαγάγει από την Τουρκία.

Τρία φερόμενα ως ηγετικά μέλη της οργάνωσης -ένας άνδρας και δύο γυναίκες- μετέβησαν στις 6 Δεκεμβρίου 2012 από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και είχαν συναντήσεις σε δύο από τα πιο γνωστά πολυιατρεία της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις συνομιλίες, ο ιδιοκτήτης ενός από αυτά βρήκε ενδιαφέρουσες τις τιμές και δήλωσε πως «από τιςαρχές της νέας χρονιάς (2013) θα ξεκινήσει να δίνει παραγγελίες». Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης του δεύτερου Κέντρου ξέκοψε κάθε προοπτική συνεργασίας.

Στην προανακριτική του κατάθεση ο ιατρικός επισκέπτης κατονόμασε τρεις γιατρούς, ιδιοκτήτες ισάριθμων κέντρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Αθηνών, στους οποίους το κύκλωμα έχει παραδώσει φάρμακα. Τα δύο από τα παραπάνω Κέντρα συμπεριλαμβάνονται στα πιο γνωστά, ενώ το τρίτο είναι μικρότερου μεγέθους και φήμης.

http://www.spirospero.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια