Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΑΠΑΤΗ 2 ΔΙΕΣΚ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ


Άνω των 2 δισεκ. ευρώ ετησίως αποφέρει σε εγκληματικά κυκλώματα η έκδοση και διακίνηση πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Άνω των 2 δισεκ. ευρώ ετησίως αποφέρει σε εγκληματικά κυκλώματα η έκδοση και διακίνηση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, σύμφωνα με το πόρισμα των δειγματοληπτικών ελέγχων των αρμοδίων οργάνων. «Δεν πρόκειται απλά για φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή αλλά για ειδεχθές οικονομικό έγκλημα αφού τα ποσά αυτά εισπράττουν από το κράτος ως επιστροφή ΦΠΑ, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει καμία εμπορική ή επιχειρηματική δραστηριότητα που θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο», τονίζει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας κι Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, για να προσθέσει ότι τα φαινόμενα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν είχε εκδοθεί εγκαίρως η υπουργική απόφαση εφαρμογής των διατάξεων του ν.3220/2004 περί εγγυητικών επιστολών των τραπεζών προκειμένου για έναρξη εργασιών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, απαραίτητη κρίνεται προς αντιμετώπιση των ως άνω οικονομικών εγκλημάτων, η συχνότερη διασταύρωση των στοιχείων, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών κινείται προς την κατεύθυνση λήψης κάθε προσήκοντος μέτρου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια