Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΩΝ


«Κέντρο Είσπραξης Οφειλών» (ΚΕΟ) το οποίο θα λειτουργεί στο ΙΚΑ και θα συνεργάζεται, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, με δικηγορικά γραφεία και άλλους ιδιώτες «εξωτερικούς» συνεργάτες, αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου το έργο του ελέγχου και της είσπραξης των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές στα μεγάλα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Τη δημιουργία και τη λειτουργία του «Κέντρου Είσπραξης Οφειλών» υπό το ΙΚΑ, ως του ενιαίου φορέα είσπραξης των οφειλών των 14 δισ. ευρώ στα μεγάλα ταμεία, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», προωθείται προς άμεση ψήφιση, σε εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τα ληξιπρόθεσμα. Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών:

Θα αξιολογεί, ως προς τη δυνατότητα είσπραξης και με βάση τα πειρουσιακά στοιχεία, όλες τις αιτήσεις των οφειλετών που είτε είναι σε ρύθμιση είτε θα μπουν, από την 1η Ιουλίου, σε νέα ρύθμιση (σε 12 δόσεις για την πάγια, έως 100 για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ και έως 48 δόσεις, με τη «νέα αρχή», αν δεν επιμηκυνθεί η περίοδος αποπληρωμής με τραπεζικά δάνεια, όπως έχει ζητήσει η διοίκηση του ΙΚΑ από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών).

Θα παρακολουθεί την πορεία καταβολής των δόσεων, «ειδοποιώντας» τους οφειλέτες, μέσω call center, αν καθυστερήσουν την πληρωμή έστω και για 1 ημέρα (αφορά, κυρίως, μικροοφειλέτες αφού οι πληρωμές των δόσεων προβλέπεται να γίνονται «αυτόματα» μέσω του τραπεζικού λογαριασμού για όσους χρωστούν ποσά άνω των 5.000 ευρώ).

Θα προχωρεί, σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία, στην αναγκαστική είσπραξη των οφειλών.

περισσότερα εδώ

www.imerisia.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια