Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Tο θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προς οριστική κρίση από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο, στις αρχές Φεβρουαρίου, έκρινε ότι το πρώτο χαράτσι το οποίο εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό.


Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προς οριστική κρίση από το Δ' Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο, στις αρχές Φεβρουαρίου, έκρινε ότι το πρώτο χαράτσι το οποίο εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό.


Στον Άρειο Πάγο έχουν προσφύγει κατά της επιβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών, καταναλωτικές οργανώσεις (ΙΝΚΑ, κ.λπ.) και ο δικηγόρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γεώργιος Κόκκας.


Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει πως το χαράτσι είναι συνταγματικό, και απλώς δεν μπορεί να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση μη πληρωμής του.


Έτσι, μόνο στην περίπτωση που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνει το χαράτσι αντισυνταγματικό, το θέμα θα παραπεμφθεί για τελική κρίση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), καθώς το Σύνταγμα ορίζει ότι εάν υπάρξουν αντίθετες αποφάσεις για το ίδιο θέμα μεταξύ των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο), τότε
την οριστική απόφαση τη λαμβάνει αυτό (ΑΕΔ).

Τονίζεται εξάλλου ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά το πρώτο χαράτσι, δηλαδή αυτό που ήδη έχει εισπραχθεί.


Το χαράτσι που είναι σε ισχύ σήμερα έχει επιβληθεί με νεότερο νομοθετικό καθεστώς για το οποίο δεν έχουν επιληφθεί ακόμα τα δικαστήρια.

http://ypallilos.blogspot.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια