Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ


ΓΓ Νέας Γενιάς: Πρόγραμμα δωρεάν νομικής βοήθειας για νέους
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν νομικής βοήθειας με τον άμεσο διορισμό δικηγόρου σε ανήλικους και νέους από 18 έως 30 ετών (σε ειδικές περιπτώσεις έως 35 ετών)

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν νομικής βοήθειας με τον άμεσο διορισμό δικηγόρου σε ανήλικους και νέους από 18 έως 30 ετών (σε ειδικές περιπτώσεις έως 35 ετών) για αστικές, ποινικές, διοικητικές και εργατικές διαφορές. Ειδικότερα, αντικείμενο του προγράμματος είναι η δωρεάν νομική συνδρομή σε ανήλικους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες νέων, η οποία καλύπτει την εκπροσώπηση τους, τόσο εξωδικαστικά, όσο και ενώπιον των δικαστηρίων.

Το νομικό χειρισμό των υποθέσεων αναλαμβάνουν νέοι δικηγόροι έως 35 ετών. Ο στόχος δε, του προγράμματος είναι διττός: αφενός, εστιάζει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού που συχνά υφίστανται οι ομάδες - δικαιούχοι του προγράμματος και αφετέρου, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους νέους δικηγόρους στην ανάληψη υποθέσεων. Να σημειωθεί ότι φέτος, καθιερώνεται για πρώτη φορά η δωρεάν νομική συνδρομή σε νέους 18 έως 35 ετών για υποθέσεις που αφορούν την εφαρμογή του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Επίσης, για το 2013 προβλέπεται δωρεάν νομική βοήθεια σε ανηλίκους και νέους έως 30 ετών για τις εργατικές διαφορές καθώς επεκτείνεται το όριο ηλικίας των 24 ετών που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς καλεί με πρόσκληση [Link] εκδήλωσης ενδιαφέροντος όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις Νέων Δικηγόρων να συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος για το προσεχές έτος.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή λήγει στις 10 Δεκεμβρίου 2012. Να αναφερθεί ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν 16 Δικηγορικοί Σύλλογοι και συγκεκριμένα οι Δ.Σ.: Αθηνών, Βόλου, Γιαννιτσών, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κω, Πάτρας, Ροδόπης, Ρόδου, Σερρών, Τρικάλων, Χαλκίδας, Χανίων. Τέλος, να υπογραμμιστεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και ειδικότερα, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια