Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ


Η ύπαρξη πολλών συνιδιοκτητών, σε ένα ή περισσότερα ακίνητα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, διότι αναφύονται διαφωνίες, ως προς τον τρόπο εκμετάλλευσης ή αξιοποίησης, εξού και η παροιμία ότι "το μεσιακό γαϊδούρι, το τρώει ο λύκος", που σημαίνει ότι οι συνιδιοκτήτες, είτε δε νοιάζονται και τόσο πολύ, για ένα ακίνητο, όταν υπάρχουν "μέσα" και άλλοι, είτε τσακώνονται, μεταξύ τους και πάλι το ακίνητο μαραζώνει (αλλιώς είναι, όταν ξέρεις ότι κάτι είναι 100% δικό σου και μπορείς να το κάνεις ό,τι θέλεις !).
Η διανομή ενός κοινού ακινήτου, μπορεί να γίνει, είτε εκουσίως, κατόπιν δηλαδή συμφωνίας όλων, ως προς τον τρόπο διανομής, είτε δικαστικά, όταν υπάρχουν διαφωνίες ή αδιαφορία.
Η εκούσια διανομή, μπορεί να γίνει, είτε άτυπα, με προφορική δηλαδή συμφωνία, είτε εγγράφως, με συμβολαιογραφικό τύπο, ο οποίος είναι ασφαλώς και περισσότερο ενδεδειγμένος και ασφαλής τρόπος, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, αμφισβητήσεις και δικαστικοί αγώνες (με μάρτυρες κλπ).
Η δικαστική τώρα διανομή, μπορεί να γίνει με πρωτοβουλία, ακόμα και ενός, από τους περισσότερους (συν)ιδιοκτήτες, με αγωγή, η οποία στρέφεται εναντίον (ΟΛΩΝ) των υπολοίπων και στην οποία, οφείλει να προτείνει ο ίδιος τον ενδεδειγμένο τρόπο διανομής !
Διότι, η δικαστική διανομή, μπορεί να γίνει επίσης, με περισσότερους, από έναν τρόπους, ήτοι :
-Με αυτούσια διανομή, που σημαίνει να διαιρεθεί το ακίνητο, σε περισσότερα μέρη και να λάβει ο καθένας, από ένα μέρος, ανάλογα με τη μερίδα του, το ποσοστό του. Ο τρόπος αυτός, αποκλείεται, εάν η αυτούσια διανομή είναι ανέφικτη εκ των πραγμάτων (π.χ πως να διαιρέσεις ένα διαμέρισμα ;) ή αν είναι ασύμφορη ή απαγορεύεται από ειδικές διατάξεις (π.χ για τα αγροτεμάχια) ή οδηγεί σε μείωση της αξίας : π.χ αν πρόκειται για οικόπεδο 1.500 τμ, σε περιοχή, όπου το όριο ανοικοδόμησης είναι 800 τμ, δεν μπορεί να διαιρεθεί σε 2 οικόπεδα των 750 τμ !
-Σε περίπτωση ακάλυπτου οικοπέδου, μπορεί επίσης να συσταθεί οριζόντια ή και κάθετη ιδιοκτησία και να λάβει ο καθένας, μετά την ανοικοδόμηση, από ένα διαμέρισμα ή μεζονέτα κλπ. Αν μετά τη σύσταση, προκύπτουν κάποιες αδικίες (π.χ άλλη αξία έχει το ισόγειο και άλλη το ρετιρέ), μπορεί να υποχρεωθεί αυτός που παίρνει το καλύτερο, να δώσει κάποιο ποσόν στον "ριγμένο" ή να υποχρεωθεί κάποιος να αφήσει δρόμο (δουλεία) κλπ.
-Αν υπάρχει ήδη κτίριο, μπορεί επίσης να γίνει διανομή των επιμέρους οριζόντιων ή κάθετων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με τα προηγούμενα.
-Αν όμως η αυτούσια διανομή, είναι ασύμφορη ή ανέφικτη, τότε διατάσσεται η εκποίηση του ακινήτου, με δημόσιο πλειστηριασμό και παίρνει ο καθένας την αξία της μερίδας του, σε χρήμα !
Τέλος, να πούμε ότι, αν τα μέρη, στα οποία διαιρείται το κοινό ακίνητο, είναι άνισα, παίρνουν ο καθένας το μέρος, που αναλογεί στις (άνισες) μερίδες τους, αν όμως είναι ίσα, τότε η διανομή γίνεταικατόπιν κλήρωσης, με τυχαίο δηλαδή τρόπο, ενώπιον δικαστηρίου ή συμβολαιογράφου.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η δικαστική απόφαση διανομής, όσο και η τυχόν κλήρωση και τα αποτελέσματά της, αποτελούν τους νόμιμους πλέον τίτλους ιδιοκτησίας και για αυτό, πρέπει ο κάθε ιδιοκτήτης να φροντίσει για τη μεταγραφή τους, στο οικείο υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό γραφείο !

13 σχόλια :

Θα ήθελα να ρωτήσω με ποιες αξίες το δικαστηριο αποφασίζει για την διανομή ενος ακινήτου ? Την αντικειμενικη ή την εμπορική αξία;

εχοντας γινει αποδοχη κληρονομιας γινεται αιτηση στο αρμοδιο δικαστηριο...απο τη στιγμη που γινεται η αιτηση ως το σημειο του πλειστηριασμου αν δεν ασκηθει εφεση ειναι χρονοβορα η διαδικασια η οχι ?

η διαδικασια της κληρωσης μπορει να προσβληθει;

Ε χω ΑΓΟΡΑΣΕΙ απο τη μανα μου το μερηδιο της (50% σε κτισμα 100 χρονων -εριπιο)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ
Το υπολοιπο 50% θα μπορουσε να διεκδικιθει απο απογωνους αδελφων της μανα μου αλλα εκεινοι δεν εχουν κανει αποδοχη κλιρονομιας λογο μικρου ποσοστου
Δεν εχουν διαθεση ουτε να πουλισουν ουτε να αγορασουν
Θα πρεπει να γινουν βελτιωσεις στην οροφη να μην καταρευσει
Τι πρεπει να κανω ?

Θα πρέπει να πάς σε έναν δικηγόρο για να του εκθέσεις πλήρως το πρόβλημα, ώστε να σε συμβουλεύσει.

"Η εκούσια διανομή, μπορεί να γίνει, είτε άτυπα, με προφορική δηλαδή συμφωνία, είτε εγγράφως..."
Είσαι σίγουρος; Δεν απαιτείτε συμβολαιογραφικός τύπος; Μήπως εννοείς "με προφορική συμφωνία μετά από 20 χρόνια και μόνο σε δεκτικά χρησικτησίας";

Εχουμε ένα σπιτι σε πολύ ασχημη κατασταση - από την αδιαφορια των αλλων 3 συνιδιοκτητών σε οικοπεδο 2 στρ. αξω από το Καρπενηση και αρχισαμε την αναγκαστικη διανομη. Επροτειναμε να γινει σην οικια ανακαινηση και ανα-οικοδομηση 4 μεζονετεσ για κάθε δικαιουχο με τοπογραφο και μηχανικο και προτεινομενα σχεδια. Αυτό εχει ένα κοστοσ γυρω στις 80.000 εκαστοσ. Θελουμε η διανομη να γινει ΜΑΖΙ με την οικια.
ΕΡΩΤΗΣΗ ¨ Αν οι αλλοι δεν θελουν να πληρωσουν για τις 4 μεζονετεσ τοτε αποριπτεται η αγωγη διανομησ με το σπιτι και αναγκαστικα πρεπει να γκρεμησουμε την οικια?

Η εκούσια διανομή μπορεί να πραγματοποιηθεί με ιδιωτικό συμφωνητικό? Ωστε μετά τη λύση της κοινωνίας να έχουμε εγγραφή υποθήκης στο τμήμα που καθορίστηκε από το ιδιωτικό συμφωνητικό

Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε επειγόντως ένα προσωπικό δάνειο ή εμπορικά δάνεια ή ένα δάνειο για την εκκίνηση ενός έργου ή για να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε άλλο σκοπό; Αν ναι, θα σας συμβουλέψω να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group μέσω της {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ή {WhatsApp: +447903159998}.

Η Sunshine Financial Group είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία. Προσαρμοσμένα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, την προστασία και τη διατήρηση του πλούτου σας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group.
- Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε με δική σας άνεση
- Μπορείτε να δανειστείτε από 1.000 ευρώ έως 20 εκατ. Ευρώ
- Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών
- Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
- Ετήσιο επιτόκιο 3%
- Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
-Η συναλλαγή δανείου σας είναι 100% ασφαλής μαζί μας.

Αν δυσκολεύεστε να πάρετε δάνειο από τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην ανησυχείτε γιατί αυτή η εταιρεία έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλετε αίτηση με την Sunshine Financial Group, υποβάλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο, παρακαλώ γράψτε στο email ή τον αριθμό παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δάνειο.
Ηλεκτρονική επικοινωνία: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998

Ένα κατάλληλο δάνειο για όλους

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

Γεια σας, χρειάζεστε πραγματικά ένα δάνειο; χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο; Θα σας βοηθήσουμε να πάρετε ένα δάνειο quickcash μεταξύ $ 5000 έως $ 150million για να λύσετε τα οικονομικά σας προβλήματα με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%. Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο αποπληρωμής.

Προσφέρουμε όλα τα είδη δανείων, είτε πρόκειται για λογαριασμούς ιατρικής, σχολικές αμοιβές, προκαταβολές πληρωμής, επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικά δάνεια, χρεωστικά δάνεια ή απροσδόκητα προβλήματα μετρητών κλπ. Η υπηρεσία μας είναι γρήγορη, ασφαλής και αξιόπιστη.

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία Ourservice είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο - μπορείτε να πάρετε δάνειο και να κάνετε επαγγελματική δραστηριότητα όπου θέλετε

Παρέχουμε 24ωρη υποστήριξη παγκόσμιας κλάσης.

Ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Email (ferratum.loans@gmail.com) (ferra_tum@outlook.com) (WhatsApp: +14092062954) και λάβετε απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνεργάτες σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε λίγα χρήματα, απλώς στείλτε μας email και θα πάρετε ένα δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

Είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας ακούσουμε! Εάν έχετε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, ερωτήσεις ή απορίες, στείλτε μας email στο
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ferratum.loans@gmail.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ferra_tum@outlook.com
WhatsApp: +14092062954

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής ακινήτων
. δάνεια για την κατασκευή
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
. στεγαστικά δάνεια
. Η καταναλωτική πίστη,
. Δάνεια FHA
. προσωπικά δάνεια
. τα δάνεια αυτοκινήτων
κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lending-tree@outlook.com

whatsapp: +1 (213)419-2419

Ζεστή σκέψη

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια