Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ


ΥΠΑΝΥΠ

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή σημερινό δημοσίευμα για το ΕΣΠΑ:

Κ. Χατζηδάκης: «Το ΕΣΠΑ έχει εκατοντάδες προγράμματα και όπως και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι αναπόφευκτο κάποια από αυτά να έχουν προβλήματα.

Όμως τα πράγματα είναι σαφή. Η χώρα ενώ πέρσι ήταν περίπου 20η στις απορροφήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέτος κατέχει πια την 8η θέση. Είμαστε πάνω από το μέσο όρο των απορροφήσεων, κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τους τελευταίους μήνες η Κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από μέτρα και έχει υιοθετήσει και νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Για τις απαλλοτριώσεις, για τον περιορισμό των υπογραφών, για τη διευκόλυνση της έκδοσης εγγυητικών επιστολών. Ο μαραθώνιος φυσικά συνεχίζεται και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι επίσης.

Μπορεί ορισμένοι βραδυπορούντες, προγράμματα που έχουν μείνει πίσω, να χάσουν κονδύλια και να δουν τους προϋπολογισμούς τους να περιορίζονται. Η χώρα όμως δεν θα χάσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Τελεία και παύλα».


Από το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια