Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ;


Την απαλλαγή από τον ενιαίο φόρο ακινήτων των αποθηκευτικών χώρων γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και των χώρων άλλης χρήσης, όπως στάνες, θερμοκήπια κ.λπ. που βρίσκονται μέσα σε αγροτεμάχια, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών μετά τις έντονες ενστάσεις...

που διατύπωσαν 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Ιωάννη Τζαμτζή, μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών.Στην ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται ότι “στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.) δεν πρόκειται να φορολογηθούν”.


Ωστόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις φέρνει ο ενιαίος φόρος ακινήτων στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου ή οικισμού, με το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος να πέφτει στους φορολογούμενους που κατέχουν οικόπεδα σε ακριβές περιοχές της χώρας. Μάλιστα ο φόρος είναι μικρότερος εάν εντός του οικοπέδου υπάρχει κατοικία και μεγαλύτερος αν στο οικόπεδο δεν υπάρχει κτίσμα.


Εφόσον στα οικόπεδα βρίσκεται κτίσμα, τότε φορολογείται η επιφάνεια που υπολείπεται από τη χρήση του συντελεστή αξιοποίησης του οικοπέδου. Στην περίπτωση αυτή, επίσης, στο μέρος του οικοπέδου που φορολογείται ο φόρος μειώνεται κατά 25%.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια