Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

"ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ" ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ


Σε πιλοτική εφαρμογή θα τεθούν τα «βραχιολάκια» εντός του επόμενου τριμήνου, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ...
προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στο τέλος του τρέχοντος έτους θα επεκταθεί στο σύνολο της επικράτειας.

Ο κ. Αθανασίου στήριξε την αναγκαιότητα του μέτρου περιγράφοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα λόγω της υπερσυγκέντρωσης κρατουμένων. Είπε ότι οι κρατούμενοι ανέρχονται σε 12.655, όταν οι φυλακές «αντέχουν» περίπου 9.900 και πρόσθεσε «600-700 επιπλέον άτομα βρίσκονται σε κρατητήρια καθώς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε φυλακές λόγω συμφόρησης».

Πέραν αυτού, πρόσθεσε ότι το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να απελευθερώνει κρατούμενους που βαρύνονται με «ήπια» κακουργήματα, αρκεί να έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.
Τέλος, επιβεβαίωσε την απόφαση να δημιουργηθεί μια φυλακή υψίστης ασφάλειας, σημείωσε όμως ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα γίνει στο Δομοκό ή σε άλλη περιοχή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια