Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ



Σύμφωνα με τον Eισαγγελέα Seth Williams, ο δικηγόρος Andrew H. Gaber αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για να αποφύγει τη σύλληψη του ως ο ''εγκέφαλος'' ενός καλοστημένου σχεδίου ασφαλιστικής απάτης, με σκηνοθετημένα ατυχήματα.

Σύμφωνα με τη Philadelphia Daily News, ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατηγόρησε τον Gaber για τη χρήση νυν αλλά και πρώην πελατών του ως θύματα σε σκηνοθετημένα ατυχήματα, με στόχο να επωφεληθεί από τους ασφαλιστικούς διακανονισμούς. Τα φερόμενα ως θύματα, κέρδιζαν από 100 μέχρι και 500 δολάρια ανά ''ατύχημα''.

Ωστόσο, ο δικηγόρος και φίλος του αυτόχειρα, Mark Neff, δήλωσε πως ο Gaber είχε σκοπό να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο ακολουθώντας σχετικά επιθετική πολιτική, ενώ δε γνωρίζει τι ακριβώς τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Gaber είχε μια φωτογραφία κρεμασμένη στο γραφείο του, η οποία απεικονίζει τον τρόπο υπολογισμού, με τη χρήση χάρακα, του ύψους ενός ελαττωματικού πεζοδρομίου, παρέχοντας έτσι συμβουλές για την επιλογή ενός καλού σημείου για ψεύτικο ατύχημα.

Η σύλληψη του 52χρονου δικηγόρου είχε ήδη προγραμματιστεί, αλλά πριν την πραγματοποίησή της, ο ίδιος αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέλος στη ζωή του. Μετά από έρευνα που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια, 46 άτομα φαίνεται να είχαν εργαστεί για αυτόν ως ''θύματα'', ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί. Από την επιχείρηση αυτή, ο δικηγόρος υπολογίζεται πως είχε κερδίσει περίπου 382.000 δολάρια.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια