Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΑ: ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΕΝΦΙΑ



O πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Βασίλης Αλεξανδρής, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ζητεί από τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε "νομοθετικές μεταβολές, που είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση των αδικιών και την αποφυγή της οικονομικής εξοντώσεως των φορολογουμένων" σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κ. Αλεξανδρής χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ως "προδήλως αντισυνταγματικό", καθώς η επιβολή φόρου επί αξιών, οι οποίες πόρρω απέχουν από τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς, καταλήγει σε φορολόγηση πλασματικής φορολογητέας ύλης, η οποία ασφαλώς δεν είναι συνταγματικώς ανεκτή".

Ακόμα, τονίζεται ότι η διπλή φορολόγηση των ιδίων ακινήτων, αλλά και η άνιση μεταχείριση διαφόρων κατηγοριών ακινήτων επιδεινώνουν την κατάσταση και καταδεικνύουν ακόμη πιο έντονα τις αδυναμίες του επιβληθέντος φόρου.
Tέλος, ο Πρόεδρος, προαναγγέλλει πρωτοβουλίες του δικηγορικού Σώματος που θα "υπεραμύνονται των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων και θα δύνανται να συμβάλουν στην επίτευξη ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος".

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια