Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2013

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη επιστροφή των χρημάτων από όσους αδικαιολόγητα τα έχουν καρπωθεί και στην απονομή ευθυνών σε όσους συμμετείχαν στην παρανομία με τις καταχρηστικές συντάξεις θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ) της Πύλης Αξιού και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοκκόρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΚΕΠΑ «οι επιτροπές πιστοποίησης έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου, να έχουν φτάσει από 500 με 600 κατά μέσο όρο τους προηγούμενους μήνες σε 1340. Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των επιτροπών ώστε να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα περιπτώσεις που σχετίζονται με συντάξεις και φάρμακα».

Αναφερόμενος στα εργασιακά ζητήματα ο κ. Κοκκόρης τόνισε τη συλλογική, μεθοδική και αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλεται για μείωση της ανεργίας σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση πρόγραμμα απασχόλησης 62.000 θέσεων εργασίας για νέους έως 29 χρόνων σε τομείς που αφορούν στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι «Κινούμαστε με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας και παράλληλα την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια