Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΕΚ


Ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Πόπη Παπανδρέου σε βάρος των υπευθύνων γνωστού εκπαιδευτικού ομίλου.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως εις βάρος του Δημοσίου (άρθρο 216 παρ. 1 εδ. β’ ΠΚ) [Link] καθώς τα μέλη της οικογένειας των ιδιοκτητών, τα οποία διαχειρίζονται τον όμιλο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες, τις οποίες εξασφάλιζαν από υπηρεσίες του ΙΚΑ, προκειμένου να εισπράττουν χρηματικά ποσά μέσω επιδοτούμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Παράλληλα, εκδόθηκε διάταξη απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα. Σε συνέχεια πορίσματος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Εισαγγελική Λειτουργός διενήργησε έρευνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Εξετάζεται, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, το σκέλος της υπόθεσης, το οποίο αφορά ασφαλιστικές και φορολογικές παραβάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των παραβάσεων και να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες υπαλλήλων των υπηρεσιών που κατήρτισαν τις ασφαλιστικές ενημερότητες.

http://www.lawnet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια