Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: "ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ"


Τον υπουργό Δικαιοσύνης επισκέφτηκε η νέα ηγεσία της Ανωτάτων Δικαστηρίων

Πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χ.Αθανασίου με τη νέα ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Τον υπουργό επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήρης Ρίζος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που αναδεικνύεται σε αυτή τη θέση. Παρόντες ήταν, επίσης, οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου κ. κ. Ιωάννης Σίδερης, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος και Σπυρίδων Μιτσιάλης, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικόλαος Ρόζος και ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ευάγγελος Νταής. Από την πλευρά του υπουργείου παρέστησαν οι Γενικοί Γραμματείς κ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Μαρίνος Σκανδάμης και Γιώργος Σούρλας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αθανασίου εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση και τη χαρά του διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «επελέγησαν μεταξύ αρίστων οι άριστοι με κριτήριο την επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση», ενώ προανήγγειλε την επίσκεψη της νέας ηγεσίας και του ιδίου στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε για μια ακόμα φορά, ότι «η επιτάχυνση της δικαιοσύνης είναι ο πρώτος στόχος, αφού έτσι θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας και θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση, ότι με τις νέες ρυθμίσεις επιτάχυνσης και απλούστευσης των δικαιοδοτικών διαδικασιών, θα μειωθούν οι καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η ελληνική δικαιοσύνη θ’ αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια