Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ: "ΑΝΑΣΑ" ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ


Εξαιρέθηκε από την εκποίηση το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη

Μία ακόμη ευνοϊκή απόφαση για υπερχρεωμένο φυσικό πρόσωπο εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων, διασώζοντας το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων άνεργου δανειολήπτη με τρία τέκνα.

Πρόκειται για 37χρονο δανειολήπτη, με τρία ανήλικα τέκνα, άνεργο από το 2011 και με οφειλές σε τράπεζα συνολικού ύψους 28.336,65 ευρώ. Σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά και κατά την κρίση του δικαστηρίου, ο αιτών είχε περιέλθει σε μόνιμη και ανυπαίτια αδυναμία πληρωμής, ενώ το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας, το οποίο δεν ξεπερνά τα 915 ευρώ μηνιαίως, προέρχεται από τη σύζυγο του ανέργου, η οποία είναι εποχικά απασχολούμενη.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπ’αριθμ. 156/2013 απόφασή του[PDF], υπήγαγε τον ως άνω δανειολήπτη στις ρυθμίσεις του Ν. 3869/2010 και απεφάνθη υπέρ της εξαίρεσης των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη (πρώτη κατοικία 61 τ.μ, αυτοκίνητο έτους κατασκευής 1996 και ένα αγροτεμάχιο) από τη διαδικασία της εκποίησης. Παράλληλα, διέταξε τη ρύθμιση του χρέους σύμφωνα με τις οικονομικές και οικογενειακές ανάγκες του δανειολήπτη, χορηγώντας του 4ετή περίοδο χάριτος, με καταβολή μηνιαίας δόσης 100 ευρώ και τακτοποίηση του υπόλοιπου της οφειλής εντός 10 ετών, σε 120 μηνιαίες δόσεις .


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια