Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

"ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΛΤΟΝ" : ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ντομινίκ Στρος-Καν να αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες στην «υπόθεση Κάρλτον».

Γαλλικό εφετείο απέρριψε σήμερα το αίτημα του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν να αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα, βάσει των οποίων κινδυνεύει να δικαστεί για μαστροπεία, είπαν δικηγόροι του.

Η απόφαση ανακοινώθηκε δέκα ημέρες αφού ο Στρος-Καν κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για να μπει στο αρχείο η αγωγή που αντιμετώπιζε στη Νέα Υόρκη, όπου μια καμαριέρα ξενοδοχείου τον είχε κατηγορήσει για απόπειρα βιασμού της τον Μάιο του 2011-θέτοντας τέλος στις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας και στην σταδιοδρομία του στο ΔΝΤ.

Αν και η ρύθμιση της αγωγής στη Νέα Υόρκη σήμανε το τέλος των νομικών του προβλημάτων στις ΗΠΑ, η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου του Ντουέ, στη βόρεια Γαλλία, εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα ταχείας κατάληξης στη νέα αυτή υπόθεση για σεξουαλικού χαρακτήρα αδικήματα με την οποία είναι αντιμέτωπος.

«Η ομάδα υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι βεβαία ότι τελικά θα απαλλαγεί από αυτές τις παράλογες κατηγορίες για μαστροπεία», ανέφερε ο δικηγόρος Ανρί Λεκλέρκ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας.

Ο 63χρονος πολιτικός, που φερόταν έως πριν από λίγο καιρό ως ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για το ανώτατο αξίωμα στη χώρα του, δέχεται σφοδρά πυρά από πολλές πλευρές για τα σεξουαλικά όργια στα οποία φέρεται να συμμετείχε στην λεγόμενη υπόθεση Κάρλτον, από το όνομα ενός ξενοδοχείου στη βόρεια Γαλλία που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας.

Οι συνήγοροί του αντιτείνουν ότι η αγορά υπηρεσιών γυναικών που εκδίδονται δεν είναι παράνομη και οι εισαγγελείς δεν έχουν στοιχεία προκειμένου να τον διώξουν για μαστροπεία, που είναι παράνομη.

http://www.kathimerini.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια