Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

ΜΟΝ. ΠΡΩΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ 600 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρίθμ. 2844/2013 απόφαση του δικαίωσε τους 600 απολυμένους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αφορά εργαζόμενους με συμβάσεις έργου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που κατά παρέκταση αρμοδιότητας και κατόπιν συμφωνίας και των δύο πλευρών, προσέφυγαν στο δικαστήριο διεκδικώντας την επαναπρόσληψη τους.

Βασικό επιχείρημα στο οποίο θεμελίωσαν την αγωγή τους, ήταν το γεγονός ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου.

Οι 600 αιτούντες, που είχαν ήδη δικαιωθεί από προηγούμενη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, με την απόφαση του Μ. Π. Αθηνών δεν δικαιώθηκαν παρά μόνο ηθικά, αφού η ως άνω απόφαση αναγνωρίζει μόνο ότι πράγματι οι εργαζόμενοι κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες εξαιτίας των αλλεπάλληλων ανανεώσεων των συμβάσεων τους. Παρόλα αυτά όμως το δικαστήριο δεν όρισε ως άμεσα εκτελεστή την απόφασή του και ο εργοδότης δεν υποχρεούται να τους επαναπροσλάβει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια