Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΕ: ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ



Προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από προσφυγή που αφορά το συντελεστή δόμησης, απαγορεύει την έκδοση οικοδομικών αδειών σε έκτασης 22 στρεμμάτων γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στο συγκεκριμένο τμήμα της Ακαδημίας Πλάτωνος υπάρχουν οι ιδιοκτησίες των εταιρειών Μουζάκη και Λαναρά, ενώ προβλέπεται, με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου Αθηναίων, η ανέγερση εμπορικού κέντρου της εταιρείας Artume με την επωνυμία Academy Gardens .

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 42 κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος που ζητούσαν ανασταλεί και να ακυρωθεί το από 29.4.2013 Προεδρικό Διάταγμα για την «τροποποίηση του συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους των κτιρίων στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».

Πρόσφατα, το ΣτΕ είχε επεξεργαστεί το επίμαχο διάταγμα και είχε επισημάνει ότι για την πληρέστερη προστασία του αρχαιολογικού χώρου οι όροι και περιορισμοί δόμησης του τομέα ΙΙΙ, ο ο οποίος περικλείεται από τις οδούς Λένορμαν, Κηφισού και Ιφιγενείας, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τον μέσο συντελεστή δόμησης που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και πρέπει να ορισθεί μέγιστος συντελεστής δόμησης 2,1 και μέγιστο ύψος κτιρίων τα 15 μέτρα. Επισήμανε επίσης ότι ο τομέας ΙΙ, που περικλείεται από τις οδούς Λένορμαν, Ηρούς, Έμμονος και Αλεξανδρείας έπρεπε να ενοποιηθεί με τον τομέα ΙΙΙ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια