Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ


Τις ''ζωηρές επιφυλάξεις'' της εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου, σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου να καταργήσει τα στρατιωτικά δικαστήρια και να μεταφέρει την ύλη τους στα Ποινικά Δικαστήρια.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος που καλεί το Υπουργείο σε διάλογο έτσι ώστε να βρεθεί μια συνταγματικά ανεκτή λύση, επισημαίνει ότι έχει γίνει στο υπουργείο πρόταση από αρμόδια επιτροπή για να καταργηθούν τα στρατιωτικά δικαστήρια και να ενταχθούν οι στρατιωτικοί δικαστές στο εισαγγελικό σώμα.

Ωστόσο, η εν λόγω πρόταση, «υλοποιούμενη, επιφέρει πλείστες, μείζονος χαρακτήρα αλλαγές επί τα χείρω στην υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας εισαγγελέων, εκ πρώτης εμφανίζει δε συνταγματικής υφής προβληματικά σημεία».

Τέλος, επισημαίνει η Ένωση [Link] ότι η υλοποίηση της εν λόγω πρότασης θα σημάνει οριστική καθήλωση της επετηρίδας των Εισαγγελέων, θα αποκλείσει την ανανέωση του κλάδου με την είσοδο νέων συναδέλφων, θα καταστήσει χωρίς αντικείμενο επί σειρά ετών τη σχετική κατεύθυνση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κ.λπ.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια