Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΙΚΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ 60.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ



Η οικονομική υποστήριξη των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ανακοινώθηκε σε τελετή που έγινε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμήν των φοιτητών και των Καθηγητών τους που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διεθνή πανεπιστημιακό διαγωνισμό εικονικής δίκης, ELSA Moot Court Competition.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της κοσμήτορος της Νομικής Σχολής καθηγήτριας Διονυσίας Καλλινίκου, του πρόσφατα εκλεγμένου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Θεόδωρου Φορτσάκη, της προέδρου του ΙΚΥ καθηγήτριας Εφης Μπάσδρα, πολλών μελών ΔΕΠ του ΕΚΠΑ και φοιτητών.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στα πλαίσια χορηγικού προγράμματός του με την Εθνική Τράπεζα, ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει οικονομικά παρόμοιες δράσεις της Νομικής Σχολής, καθώς μέχρι σήμερα η υποστήριξη προερχόταν αποκλειστικά από ευγενικές χορηγίες ιδιωτών.

Έτσι, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση τέτοιων διαγωνισμών, η οποία προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα μέσω του ΙΚΥ, για τα επόμενα τρία χρόνια, με το ποσό των 60.000 ευρώ.
Η Πρόεδρος του ΙΚΥ καθηγήτρια Εφη Μπάσδρα ανακοίνωσε και επίσημα την στήριξη αυτή, καθώς και το γεγονός ότι οι δράσεις αυτές εντάχθηκαν τόσο στον επόμενο ετήσιο προϋπολογισμό του ΙΚΥ, όσο και στις δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

«Η Αριστεία είναι ο μόνος ρεαλισμός σε μια χώρα που βιώνει βαθειά κρίση. Εσείς είστε αυτός ο ρεαλισμός!», είπε η πρόεδρος του ΙΚΥ απευθυνόμενη στα παιδιά αλλά και στους περήφανους γονείς των φοιτητών. «Με τέτοιο “υλικό” δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε περήφανοι αλλά κυρίως αισιόδοξοι. Μπράβο στα παιδιά της Νομικής Αθηνών και στους καθηγητές τους!».

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια