Συνολικά, περιλαμβάνονται περισσότερες από 200 διατάξεις, οι οποίες αλλάζουν εντελώς το τοπίο στα όσα ξέραμε μέχρι στιγμής στον τρόπο που καθορίζει την υποβολή του πόθεν έσχες, κάτι που εξάλλου αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το νέο έτος και κάθε υπόχρεος θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δήλωσή του μέσα σε 90 ημέρες από την απόκτηση της ιδιότητάς του. Από εκεί και πέρα, η περίοδος είναι ετήσια. Ως προθεσμία υποβολής της δήλωσης ορίζονται οι τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Ως περιουσιακά στοιχεία, θεωρούνται: Τα έσοδα, από κάθε πηγή, τα ακίνητα, καθώς και τα εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, με ακριβή προσδιορισμό τους, οι μετοχές ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, τα ομόλογα και ομολογίες κάθε είδους, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, οι κάθε είδους καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και τα κάθε είδους χρηματιστηριακά ή ασφαλιστικά προϊόντα και συμμετοχές σε κεφάλαια επιχειρηματικών ή επενδυτικών συμμετοχών (funds) και καταπιστεύματα (trusts). Ταυτόχρονα, τα πλωτά και τα εναέρια μεταφορικά μέσα, καθώς και τα κάθε χρήσης οχήματα, αλλά και η συμμετοχή σε κάθε είδους εταιρία ή επιχείρηση.
Οι δηλώσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά.
Το πολυνομοσχέδιο, όμως, αγγίζει και τα ασφαλιστικά ταμεία, με τους ενστόλους να κινδυνεύουν να δεχθούν μείωση στις επικουρικές συντάξεις, αφού αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίζει το ΕΤΕΑ. Ταυτόχρονα, αυστηριοποιούνται σε σημαντικό βαθμό και τα πρόστιμα σε περιπτώσεις μη ακριβούς δήλωσης.
Δείτε το πολυνομοσχέδιο
http://www.protagon.gr/
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια