Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Συστέγαση των ασφαλιστικών ταμείων προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ είναι δύο από τα ταμεία που καλύπτει το σχέδιο

Τη συστέγαση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και την ενοποίηση των δομών τους προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου δικτύου για τις υπηρεσίες των ταμείων που διατηρούν υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις, όπως το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει δώσει εντολή για τη συγκρότηση ομάδας μηχανικών η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο συστέγασης για επτά νομούς της χώρας. Το σχέδιο αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Εργασίας, έως το τέλος του μήνα.

Η συστέγαση, σε επίπεδο δήμων, αφενός θα εξυπηρετεί τους πολίτες, αφετέρου θα μπορούσε να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες των ταμείων και να απελευθερώσει την ακίνητη περιουσία τους για αξιοποίηση.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει επανειλημμένα εκφραστεί κατά του κατακερματισμού του ασφαλιστικού συστήματος και στην αναγκαιότητα της ενοποίησής του. «Συντηρούσαμε για χρόνια, ένα κατακερματισμένο σύστημα με δαπάνες πολλών εκατομμυρίων, και μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες, ενώ οι λύσεις ήταν μπροστά μας. Δεν τις βλέπαμε ή δεν θέλαμε να τις δούμε» είχε δηλώσει.

Πηγή newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια