Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ


Συνέχεια στην αντιπαράθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αναβολές και τις αποβολές δικηγόρων στην δίκη στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στην υπόθεση των εξοπλιστικών, δίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Β. Αλεξανδρής.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρής σε σχετική δήλωσή του υπογραμμίζει ότι η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων [link] σχετικά με την δίκη στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών «στηρίζεται σε ανακριβή δεδομένα».
Με αποτέλεσμα -συνεχίζει ο κ. Αλεξανδρής- να οδηγείται η ΕΔΕ «σε εσφαλμένα συμπεράσματα για τους υπαιτίους των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί αλλά και για τα μέσα της θεραπείας τους».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου προσθέτει ότι: ‘’Ο ΔΣΑ και τα μέλη του επιθυμούν, όπως και οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς, την ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των δικών. Ο λόγος που η επίμαχη δίκη δεν έχει προχωρήσει, είναι η πείσμων και αντίθετη προς το νόμο άρνηση του δικαστηρίου να αναβάλει, ήδη από τις 12 Ιουνίου, την δίκη για τον επόμενο μήνα, όπως ζήτησαν οι απέχοντες συνήγοροι, και η αλυσιτελής προσπάθεια να διεξαγάγει την δίκη με αυτεπαγγέλτως διαδοχικά διοριζόμενους συνηγόρους ή, ακόμη χειρότερα, χωρίς καθόλου συνηγόρους’’.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι: ‘’ Ο ΔΣΑ είναι αρωγός στην επιδίωξη της Πολιτείας να εκδικάζονται οι εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις χωρίς καθυστέρηση. Πιο σημαντική, όμως, από την ταχεία διεξαγωγή των δικών είναι η τήρηση των εγγυήσεων του κράτους δικαίου και η διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων πολιτών, με πρώτιστο αυτό της αποτελεσματικής υπεράσπισης’’.

Τέλος, ο κ. Αλεξανδρής καλεί σε ουσιαστικό διάλογο την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «για να επιλυθούν με καλή πίστη τα προβλήματα που έχουν ανακύψει προς όφελος της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων πολιτών που οφείλουμε άπαντες να υπηρετούμε».

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια