Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΣΤΠ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ



Σε ανακοίνωσή του Συνήγορου του Πολίτη αναφέρεται ότι το ζήτημα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, έχει απασχολήσει πολλές φορές την Αρχή.

Ειδικότερα, εκατοντάδες αναφορές φτάνουν στην Αρχή από τους πολίτες γι’ αυτό το θέμα και ήδη ο Συνήγορος από τις 27/2/2014 έχει καταθέσει τις προτάσεις του στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ και στους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές και βιώσιμες λύσεις τόσο για τον ασφαλιστικό οργανισμό και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, όσο και για τους ασφαλισμένους πολίτες αυτής της επαγγελματικής κατηγορίας.

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που αναμένονται στο θέμα αυτό, ο Συνήγορος επισημαίνει ότι σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων Yπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μελετάται για πρώτη φορά σχέδιο για ενιαία ρύθμιση των χρεών των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, σημειώνεται ότι ήδη τους τελευταίους μήνες έχει ληφθεί σειρά μέτρων για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.


Αναλυτικότερα σχετικά με τα παραπάνω δείτε το ενημερωτικό σημείωμα.

Ενημέρωση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, οι οποίοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές: Ενιαία Ρύθμιση Οφειλών, Μείωση Ασφαλιστικών Εισφορών, Πρόσβαση στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

www.synigoros.gr/resources/enhmerwsh-asfalismenwn-oaee-teliko.pdf

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια